sâmbătă, 2 aprilie 2011

Credeati ca Mercedes a fost prima masina dotata cu airbag?

Primul producator  de autoturisme care a gandit, proiectat si testat airbag-urile nu este Mercedes, asa cum considera majoritatea iubitorilor marcii germane. Inventatorul airbag-ului este americanul Allen Breed, care a dezvoltat un sistem de declansare si umflare bazate pe senzori a unei incinte pline cu aer. Desi Breed le-a vandut celor de la Chrysler inventia, prima flota de airbag-uri experimentale a fost construita de Ford, in 1971.
In acelasi an, Mercedes a inregistrat si patentat in Europa un sistem aproape identic. Germanii nu au construit insa un model care dispunea de airbag-uri decat noua ani mai tarziu, cand S-Klasse primea, in 1980, un astfel de sistem de siguranta.
Primul autoturism vandut din in lume dotat cu airbag-uri este Oldsmobile Toronado. Se intampla in 1973.
Prima masina din lume care dispunea de airbag-uri frontale in dotarea standard a fost Porsche 944 Turbo, in 1987. In acelasi an aparea pe piata prima masina japoneza pe care au fost montate airbag-uri: Honda Legend.
Audi s-a miscat extrem de greu in adoptarea airbag-urilor. Primele modele ale germanilor dotate in standard cu acest tip de sistem de siguranta au aparut abia in 1994.

Share

vineri, 1 aprilie 2011

De ce dragostea este oarba???

Cel mai puternic centru erogen se spune ca ar fi creierul. La o atenta analiza a unui "creier indragostit" se gasesc asemanari cu cele ale unei persoane care sufera de la disfunctii obsesiv-compulsive pana la cele mai complicate tulburari psihice.
Studiile arata ca atunci cand te indragostesti pentru prima oara, serotonina invadeaza in valuri creierul, iar centrii de "recompensa" ai creierului sunt inecati in dopamina. Aceste invazii dau o senzatie extrem de similara cu cea a unui drog adictiv, creand legaturi mentale puternice  intre placere si obiectul afectiunii noastre care ne fac sa ne dorim un nou consum.

Cuplurile care sunt impreuna de mai multi ani emit mai multe cantitati din acesti hormoni cand se gandesc la partenerii lor (se uita la o poza de exemplu).
Dorinta este declansata de hormonii sexuali precum testosteronul, dar poate fi si o cauza a pierderii acesteia; in acelasi fel hormonul stresului (cortizolul) si medicamentele din familia amfetaminelor cresc excitatia. Alti hormoni, cum sunt oxitocina si vasopresina, intervin mai tarziu si se pare ca sunt esentiali in formarea relatiilor de lunga durata.
Oxitocina se produce in timpul actului sexual, la o atingere a partenerului, un sarut sau la orice alt mesaj de la celalalt si este hormonul care ne face sa avem mai multa incredere, ajuta sa depasim frica sociala si sa relationam mai usor.
Tomografiile persoanelor indragostite arata ca dragostea poate fi intr-adevar oarba: din momentul in care centrii "recompensei" sunt excitati de dopamina, zonele care proceseaza emotiile negative si critica sociala negativa isi incetinesc actiunea.

miercuri, 30 martie 2011

''ILLUMINATI''

Organizatia oculta Illuminati ar fi luat nastere in anul 1776.
Adevarul este vechi de mii de ani. Cu mult inainte de aparitia Masoneriilor,undeva printre nisipurile Orientului Apropiat, se punea la cale o conspiratie al carei scop final era dominarea intregi lumi. Intr-un ungher de la marginea civilizatiilor Sumerului si Mesopotamiei, lua nastere asa numita Fratie a Sarpelui. Inainte de aparitia religiilor monoteiste, cei grupati in Fratia Sarpelui oficiau un cult in care il venerau pe Cel Rau, cunoscut atunci cu numele de Pazuzu, cel mai vechi demon trimis pe aceasta planeta. Liderii acestui cult de origine sumeriana isi spuneau ei insisi Iluminati, deoarece in cadrul ritualurilor primeau lumina cunoasterii direct de la stapanul lor din Intuneric…Au strabatut astfel veacurile fara sa fie detectati de nimeni. Au privit din umbra nasterea si decaderea Greciei Antice, a Imperiului Roman, raspandirea Crestinismului si Islamului, consolidarea primelor state ale Europei Medievale, descoperirea Americilor, aparitia prafului de pusca si al Renasterii.
Au decis sa actioneze de abia in seara zilei de 1 mai 1776, cand germanul Adam Weishaupt a primit ordinul de a fonda in oraselul bavarez Ingolstadt, Ordinul Secret al Iluminatilor Bavarezi. Adam Weishaupt a fost crescut intr-o manastire iezuita iar la maturitate a devenit profesor de drept canonic in cadrul Universitatii din Ingolstadt. In anul 1770 a fost contactat de catre creditorii sai care apartineau casei Rotschild, pentru a fonda organizatia Iluminatilor. De fapt, creditorii transmiteau un ordin primit de la adevaratii Illuminati din deserturile mesopotamiene, care decisesera sa actioneze. Mai multe amanunte despre acel moment nu se cunosc pana in prezent la nivelul marelui public. Organizatia a recrutat pentru inceput o serie de militanti liberi cugetatori, secularisti si republicani recrutati din Marea Loja Masonica a Germaniei. Alarmati de activitatile lor subversive care vizau in primul rand eliminarea monarhiei de pe continentul european, autoritatile bavareze au crezut ca au distrus ordinul in anul 1785.
Se inselau amarnic, nu reusisera decat sa aresteze cativa membri neimportanti. Iluminatii bavarezi erau organizati precum cercurile din interiorul altor cercuri, intr-o structura similara cumva cu a foilor de ceapa. Daca initiatii se dovedeau demni si discreti in pastrarea secretelor transmise, puteau avansa intr-un cerc mai mic, unde cunosteau secrete mai importante. Astfel, varfurile au fost neafectate de lovitura primita din partea autoritatilor bavareze, fiind libere sa se refugieze in Elvetia. Istoria neconventionala si neoficiala le atribuie crearea celor mai importante revolutii care au schimbat irevocabil fata lumii.
Totusi a existat o mica scapare. In anul 1875, un curier al Illuminatilor bavarezi strabatea calare distanta intre Frankfurt si Paris. Providenta a facut ca acesta sa fie traznit in timpul unei furtuni. Asupra sa a fost descoperit un document care este cunoscut in cercurile oculte sub numele de “Noul Testament al Satanei”. Primul punct al documentului continea o serie de directive uimitor de actuale:


Primul secret necesar conducerii oamenilor este strict legat de suprematia asupra opiniei publice. Atfel se poate provoca atata vrajba, indoiala si pareri contradictorii, incat oamenii de rand nu se pot orienta in acesta harababura si sunt convinsi ca este mai bine sa nu aiba vreo opinie personala cu privire la politica. Trebuie aprinse si atatate pasiunile poporului. In acest scop, trebuie creata o literatura murdara, facila, lipsita de spirit si dezgustatoare. Mai departe tine de datoria presei sa demonstreze neputinta non-Iluminatilor in toate domeniile activitatilor umane.

Iluminatii nu ar fi reusit totusi sa ajunga atat de puternici daca oamenii nu s-ar fi lasat folositi si nu le-ar fi permis sa le controleze destinele…
 
Cercetatorii in domeniul periculos al societatilor secrete si al conspiratiilor globale sunt de parere ca Illuminati dirijeaza intreaga activitate mondiala prin intermediul asa-numitei Nobilimi sau Aristocratii Negre. Insasi societatile secrete de rang secund precum Cavalerii Templieri, Iezuitii, Maltezii, Francmasoneria, Partidul Nazist si cel Comunist, Organizatiile Thule si Ordo Templis Orientalis, Grupul Bilderberg, Comisia Trilaterala etc. ar fi conduse de membrii Nobilimii Negre. Chiar si in istoria oficiala este binecunoscuta perioada de trista amintire din istoria Venetiei si Genovei, perioada in care Nobilimea Neagra si-a facut aparitia publica pentru prima oara in secolul al XII-lea, preluand monopolul afacerilor.


marți, 29 martie 2011

Seminte cu muschi!

Din seminte vechi de 2000 de ani,descoperite intre ruinele fortaretei Masada,cercetatorii israelieni
au reusit sa insamanteze un copac.
Este vorba de un palmier cu fructe comestibile ce erau folosite drept hrana de catre refugiatii israelieni in timpul asediilor cu termen prelungit,declara Dr. Sarah Sallon de la Institutul de Cercetari Medicale Louis L. Borick din Israel.
 
Palmierul poreclit Matusalem are varsta de 3 ani si un metru si jumatate inaltime.Cercetatorii sustin 
ca acesta este un miracol pentru faptul ca a reusit sa creasca din seminte vechi de 2 mileniii...
Semintele au fost datate cu carbon,rezultatul fiind  ca acestea sunt cele mai vechi seminte care au 
germinat si au dat nastere unui arbore ce fusese considerat disparut.


Sursa :discovery